Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

COMUNICAT 8.02.2024

Postat feb. 8, 2024

Astăzi, la 8 februarie 2024, an care va marca un deceniu de la semnarea Memorandumului bilateral de cooperare în domeniul conservării patrimoniului cultural polonez în Chișinău, în cadrul reuniunii oficiale de la sediul Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”, cu participarea vice-consulului Ambasadei Republicii Polone – Maciej Kowalczyk, au fost totalizate rezultatele obținute pe durata anului 2023 și propuse sarcini noi spre realizare.

Cu suportul și sprijinul comun al Ambasadei Republicii Polone, s-au făcut remarcate mai multe realizări, propuse inițial în caietul de parcurs al ambelor părți:

Astfel, pe teritoriul Cimitirului „Catolic” a fost restaurată cu succes încă o piatra funerară, de epocă, iar altele două urmează să fie reabilitate și ele. În acest sens, se simte implicarea activă a guvernului polonez, dar și a diasporei comunității polone din Republica Moldova.

Reamintim că, anul 2024 este un an aniversar, încheierea Memorandumului bilateral de cooperare a avut loc acum 10 ani, la data de 27.10.2014.

Suntem motivați să continuăm implementarea proiectelor în curs de execuție, devenite deja o tradiție frumoasă și o practică de înfrățire a națiunilor noastre!

Administrația Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”