Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

Vizita delegației Poloneze

Postat iun. 25, 2019

 

, 26 iunie 2019, ora 10:30 la sediul Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”, str. Mateevici 11, va avea loc vizita reprezentanților Ambasadei  Republicii Polone cu conducerea Combinatului Servicii Funerare. Din componența delegației vor face parte ambasadorul Republicii Polone – Dl Bartolomeu Zdaniuk și reprezentantul Guvernului Poloniei – Dl Artur Mihalski. Reamintim că în baza Memorandumului de cooperare bilaterală, încheiat cu Primăria municipiului Chișinău încă în anul 2014, astfel de întruniri au devenit deja tradiționale. Acestea urmăresc scopul totalizării rezultatelor planificate și a sarcinilor trasate pentru anul curent. La ora 12:00 delegația se va deplasa la cimitirul „Catolic” din strada Valea Trandafirilor 11, unde vor continua discuțiile pe marginea lucrărilor.

Primordial sunt examinate obiectivele propuse în domeniul conservării și restaurării monumentelor de patrimoniu cultural, îndeosebi de pe teritoriul cimitirului „Catolic”, unde își au somnul de veci cei mai de vază reprezentanți ai comunității poloneze din Republica Moldova. Acțiuni remarcabile, în acest sens, au fost întreprinse în scopul reabilitării Capelei „Oganowici”: a fost aprobată schița de proiect; s-a obținut certificatul de urbanism. Datorită sprijinului financiar al Ambasadei, Capela a fost reacoperită total, fiind protejată de deteriorare sub acțiunea ploilor și ninsorilor.

Sperăm să ne bucurăm și în continuare de realizări frumoase, de eforturi conjugate și de sprijin reciproc în vederea finalizării proiectelor în curs de execuție, dar și a identificării noilor obiective!