Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

LUMINAȚIA 2022

Postat nov. 5, 2022

Tradițional, îndeosebi pentru creştinii catolici, începutul  lunii noiembrie este marcat de  sărbătoarea religioasă „Luminaţia” sau „Ziua de comemorare a tuturor credincioșilor răposați”. Sărbătoare dedicată pomenirii celor trecuți în neființă, când se aduce un omagiu de mulțumire, iertare și iubire tuturor celor ce-și au somnul de veci la cimitire. Evocarea răposaților cu lumînările aprinse ajută rugăciunii să urce direct la ceruri, pentru odihna sufletele celor dragi şi apropiaţi care nu mai sunt printre noi.

Această tradiţie frumoasă este respectată cu strictețe de  către reprezentanţii creştinilor catolici din ţara noastră.

Astăzi, la cimitirul Catolic din capitală, reprezentanții clericilor catolici, în frunte cu episcopul Diecezei Romano-Catolice de Chișinău, Anton Coșa,  au ținut o slujbă religioasă în memoria celor decedati și înhumați nu doar în acest cimitir, dar și pe întreg teritoriu al Republicii Moldova.

Şi în acest an, reprezentanții Ambasadei Republicii Polone la Chișinău împreună cu administraţia Î.M. ,,Combinatul Servicii Funerare” au susținut evenimentul organizat și au primit o deosebită plăcere să asiste la ceremonie. Este un exemplu demn de urmat de orice popor care-și onorează neamul, tradițiile și originile.

Administraţia   Î.M. ,,Combinatul  Servicii  Funerare”