Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

INAUGURAREA MONUMENTULUI RESTAURAT HRISTO BOTEV

Postat nov. 2, 2023

Î.M. „Combinatul Servicii Funerare” exprimă sincera recunoștință pentru prilejul oferit de a fi prezent în cadrul evenimentului de astăzi, 31 octombrie 2023 – inaugurarea monumentului restaurat al poetului revoluționar și eroului național bulgar, Hristo Botev, din capitală.

În cadrul nobilului eveniment, echipa întreprinderii municipale a primit înalte aprecieiri din partea corpului diplomatic al statului bulgar, reprezentat de către vicepreședinta Republicii Bulgaria Iliana Iotova, la capitolul eforturi depuse la conservarea și promovarea patrimoniului cultural, îndeosebi pentru restaurarea și reabilitarea monumentelor funerare a unor personalități notorii ale diasporei bulgare, ce-și au somnul de veci la cimitirele orășenești.

Considerațiunile generoase ne inspiră și ne determină să susținem în continuare cooperarea fructuoasă pe tărâmul relevării, evaluării, consolidării și punerii în lumină a vestigiilor istorice și culturale, îndeosebi a celor memoriale de pe teritoriul cimitirelor din gestiune.

Suntem recunoscători partenerilor noștri: vicepreședintei Republicii Bulgaria Iliana Iotova, reprezentanților Ambasadei Bulgare la Chișinău, precum și cercetătorului de istorie Ivan Duminica pentru aspirațiile comune!