Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

Dispoziție cu privire la accesul și amenajarea mormintelor în ajunul Sfintelor Sărbători de Paști.

Postat apr. 26, 2016

DISPOZIȚIE

din 25 aprilie 2016

 

    Paștile Blajinilor este ziua în care cimitirele devin locul cel mai vizitat, când mii de oameni le iau cu asalt pentru a aprinde o lumânare  în memoria celor decedați.

    Administrația ÎM ”Combinatul servicii funerare” a depus eforturi considerabile să salubrizeze și să amenajeze locurile de veci. Sunt evacuate tone de deșeuri menajere și vegetație.

   În scopul evitării momentelor neplăcute și a eventualului disconfort creat altor vizitatori dar și a sporirii controlului respectării regulilor de executare a lucrărilor de salubrizare pe teritoriul cimitirului, prevăzute de Regulamentul funcționării cimitirelor din municipiul Chișinău, – DISPUN:

  1. În cimitir se interzice:
  • orice acţiune asupra florei, faunei sau mormintelor şi monumentelor străine;
  • circulaţia în afara aleilor sau cărărilor;
  • plantarea oricăror arbori fară permisiunea administrației cimitirului;
  • afişarea reclamelor sau materialelor informative
  • de a lăsa la locul mormintelor resturi de mâncare, gunoi sau orice tip de deșeuri (lumânări, pungi, pahare). Pentru facilitarea procesului de colectare a acestora, vă îndemnăm să le lăsați la tomberoanele pentru gunoi amplasate pe teritoriile cimitirelor dar și lângă porțile de la intrarea centrală.
  1. Accesul în cimitir se permite în vestimentaţie decentă, comportarea fiind corespunzătoare unui loc sacru.
  2. Accesul transportului pe teritoriul cimitirelor pentru efectuarea lucrărilor de construcție și reparație, salubrizarea și amenajarea mormintelor se interzice: 
  • din data de 05 mai 2016 la cimitirul Lazăr din str. Doina;
  • din data de 06 mai 2016 la cimitirele Central (str. A. Mateevici,11), Catolic, (str. Trandafirilor, 11), Sf. Treime (șos. Muncești), Șt. Ciobanu (str. Decembriștilor, 39), Sculeni (str-la Călărași).

   Mizăm pe sensibilizarea populației în vederea păstrării și asigurării unui mediu curat și sănătos  inclusiv în spațiile cimitirelor municipale  și teritoriile adiacente.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

 

Director general interimar                                              Boțan Ludmila