Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

Comunicat din 06.08.2018

Postat aug. 6, 2018

Comunicat

Întâlnirea dintre delegația poloneză și administrația Î.M. „Combinatul Servicii Funerare” din 06.08.2018 a avut loc inițial la sediul Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”, str. Mateevici,11 și apoi la cimitirul „Catolic” din str. V. Trandafirilor,  unde a fost prezent și viceprimarul municipiului Chișinău, dl N. Grozavu.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre importanța continuării acestei colaborări, deoarece prin astfel de acțiuni comune se consolidează  relația dintre popoarele noastre, se valorifică și se apreciază trecutul istoric comun.

În acești patru ani de la semnarea Memorandumului de colaborare dintre Primăria municipiului Chișinău și Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova au fost restaurate mai multe morminte la cimitirul „Catolic” din str. V. Trandafirilor, 11 și s-a construit un acoperiș provizoriu pentru capela  pe mormântul familiei Oganowici.

Pentru anul 2018 s-au identificat noi monumente de pe mormintele reprezentanților poporului polonez, înmormântați în acest cimitir pentru a fi restaurate și cel mai important, s-a decis continuarea lucrărilor de restaurare a capelei , care prezintă un veritabil monument arhitectural istoric.

Suntem profund recunoscători pentru această colaborare.