Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

COMUNICAT 28.11.2022

Postat nov. 28, 2022

Astăzi, la data de 28.11.2022, la 8 ani de la semnarea Memorandumului bilateral de cooperare în domeniul conservării patrimoniului cultural polonez în Chișinău, s-a desfășurat întrunirea de totalizare a rezultatelor obținute pe durata anului 2022 și trasare a sarcinilor pentru viitor.

Prin dedicație și eforturi comune, s-au făcut remarcate mai multe realizări, propuse inițial în lista de obiective de către ambele părți:

Pe teritoriul Cimitirului „Catolic” a fost restaurată cu succes și inaugurată piatra funerară, de epocă, de la mormântul Marianei Zurakowskiej, eveniment însoțit prin depuneri de flori și aprinderea lumânărilor. Astfel, numărul lucrărilor de restaurare a monumentelor funerare a localnicilor de origine polonă, care au contribuit benefic la evoluția istorică a capitalei noastre, se ridică la cifra 10. În acest sens, se simte și implicarea activă a guvernului polonez, în special a Ministerului Culturii.

Instalarea la intrarea pe teritoriul cimitirului a panoului comemorativ al personalitățiilor marcante, de origine polonă, trecute în neființă, care au contribuit activ la promovarea valorilor culturale, reprezintă un alt obiectiv atins. Aici, orice vizitator îi poate comemora respectuos cu un moment de reculegere.

Reamintim că, încheierea Memorandumului bilateral de cooperare a avut loc la data de 27.10.2014.

Cu credință curată și mari așteptări continuăm implementarea proiectelor în curs de execuție, devenite deja o tradiție și o practică de înfrățire a națiunilor noastre!

Administrația Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”