Servicii Funerare

Primiți susținerea profesională deplină

Cimitirul „Sf. Lazăr”

 Fiind unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Sud-Est, cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău are o suprafata de aproximativ 145 hectare. Este cunoscut și ca cimitirul „Doina”, aflându-se pe strada ce poartă același nume. La Nord este delimitat de șoseaua Balcani, la Sud-Vest de parcul silvic „Lunca Gîștii”, iar la Est de strada Doina. Marea majoritate a locuitorilor din capitală și din suburbiile acesteia și-au găsit locul de veci în acest cimitir. La momentul actual, acesta este unicul cimitir de tip deschis din Chișinău, în care se desfășoară înhumări curente.

 Ținînd cont de faptul că înmormântările au loc în mod continuu, mai mult de jumătate de secol, monumentele și pietrele funerare sunt foarte diversificate ca stil, formă și modalitate de confecționare. Pe teritoriul cimitirului sunt amenajate sectoare speciale pentru: veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, victimele avariei de la Cernobîl, credincioșii unor culte religioase (evrei, musulmani, ortodocși de rit vechi), copii decedați în perioada sovietică, romi, precum și pentru persoanele cu identitate necunoscută sau refuzate de către rude.

Accesul pe teritoriul cimitirului se realizează pe la cele 3 trei porți, conform orarului afișat, infrastructura include căi de acces asfaltate, panouri informative, rezervoare de apă pentru necesitățile vizitatorilor, tomberoane pentru deșeuri inclusiv deșeuri de masă plastică.